DOLAR 32,4122 0.09%
EURO 34,8247 -0.01%
ALTIN 2.397,950,07
BITCOIN 19205903,24%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Dostlar’, 2021 Yılının İlk Teslimatı İçin Bursa’da Bir Araya Geldi

‘Dostlar’, 2021 Yılının İlk Teslimatı İçin Bursa’da Bir Araya Geldi

ABONE OL
10 Haziran 2021 11:21
‘Dostlar’, 2021 Yılının İlk Teslimatı İçin Bursa’da Bir Araya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MAPAR Otomotiv, son yıllarda olduğu gibi 2021’in de ilk otobüs teslimatına imzasını attı. Şirket, 10 yıldır çözüm ortağı olduğu Fırıncılar Grup’a; Yeni Aksaray Seyahat ve  Mersin VİF’te hizmet vermek üzere 21 adet otobüs satışı gerçekleştirdi. Sıfır ve 2. elden oluşan siparişin ilk 5 adedi, MAPAR’ın Bursa Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle teslim edildi.

İlk parti, ikinci ellerden oluşan MAN Lion’s Coach’lardan oluştu. Teknik olarak yenilenen ve konforu üst düzeye çıkarılan otobüsler, Mersin VİF yolcusuna hizmet verecek.

?MAPAR Otomotiv Bursa yerleşkesinde yapılan teslimat töreninde şu isimler hazır bulundu: MAPAR Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Erdi Şahin, Bursa Genel Müdürü Tanju Nayır, İzmir Genel Müdürü Caner Perk, Yeni Aksaray Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yumuşak, Yönetim Kurulu Üyesi ve şirket ortağı Cavit Çıtak, İbrahim Yumuşak, Serhat Yumuşak ile firmanın üst düzey yetkilileri hazır bulundu.

Fikirlerde buluşan 10 yıllık dostluk

Otobüslerin teslimatında konuşan MAPAR Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin; şunları söyledi: Yılın ilk otobüs teslimatını yapmayı, artık gelenek haline getirmiş olduk. Değerli bir teslimat ile yine karşınızda olmanın gururunu yaşıyoruz. Tabii bu gururu bize yaşatan Yeni Aksaray Seyahat ailesi ve başındaki Nurettin Yumuşak beye de teşekkürlerimi sunuyorum. Fikirlerde buluşan 10 yıllık bir dostluğumuz var ve bu değer zincirine yeni halkalar eklemeye devam ediyoruz.

Yeni Aksaray, kurumsallığı ve kalitesiyle sektörün nadide firmalarından birisi. Parlak bir marka olan Mersin VİF’i de bünyelerine katarak, başarı çıtasını bir kademe daha yükselttiler. Çok çok başarılı olacağına inandığım Mersin VİF projesinin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bu yatırıma gelirsek; geçen sene Nurettin beyler ile, 2021 için 21 otobüslük bir anlaşma yapmıştık. Bu araçların bir kısmı sıfır, diğer bir kısmı ise yenileyip konfor düzeyini yükselteceğimiz ikinci el araçlar olacak. Mesela bugün teslimatını yaptığımız 5 araç; WC, mutfak ünitesi, koltuk döşemeleri, torpido ve arka kısıma monte edilen ek bagaj yeriyle sınıfında fark yaratan araçlar…

Hedefimiz, sezona kadar kalan 16 adetlik kısmı da teslim etmek. Bu vesile ile araçların hayırlı, uğurlu olması ve bol kazanç getirmesini diliyorum.

Yatırım için iyi planlama yapılmalı

Bu yatırımın planlaması da çok önemli. Şöyle ki: Daha öncekilerde olduğu gibi Nurettin beylerle oturup kafa yorduk ve doneleri birlikte belirledik. Bu araçların tamamı sıfır da, ikinci el de olabilirdi. Basamaklar belirledik. Sonuçta önemli olan ayakta kalabilmek, yoluna devam edebilmektir.

Sadece bizler değil; bütün insanlık zor bir süreçten geçiyor. Hepimizin ve özellikle de 2021’in kaderi, pandeminin seyrine bağlı. Bu bela baharda sona erebilir, bütün yıl sürebilir ve hatta 2022’ye de sarkabilir. Böylesi bir senaryoda yatırım planlarken çok dikkatli olmak gerekiyor.

Nurettin bey olsun, diğer müşterilerimiz olsun kimseyi darboğaza sokmanın bir anlamı yok. Biz günübirlik satışlarla değil, hayatımızın, dünyanın, Türkiye’nin akışına göre, gidişata göre sıfır veya ikinci el satışı yapmalıyız. Biz burada anlaşmayı yaptık diye, derhal faturayı da kesebiliriz. Ama önemli olan müşterimizi korumak ve ayakta tutabilmektir. İşte bizim yaptığımız tam da budur.

2021 yılındaki pazar öngörülerini de paylaşan Yalçın Şahin, “Mantıklı bir söyleme dayanarak, 2021’in ikinci elin senesi olacağını söylemiştim. Bütün veriler ve nesnel durum bunun böyle olacağını işaret ediyor.

Bir kere sıfır otobüs fiyatları çok yüksek. Öte taraftan faiz oranları -ki daha da artabilir- yatırım için kesinlikle uygun değil.

Matematik işi; herkes bu fiyatlar ve bu faiz oranlarıyla alacağı otobüsün maliyetini çıkarsın, ayda ne kadar kazanırsa borcunu ödeyebileceğinin hesabını iyi yapsın.  Ben sık sık bu hesabı yapıyor, riskin ne kadar yüksek olduğunu ortaya koyuyor ve bunu da sizlerle paylaşıyorum.

Bakın Avrupa’da araçlar 20-30 yıl kullanılıyor. Bizim de artık sıfır sevdasından vazgeçip koşullarımıza göre yatırımlarımızı planlamamız lazım.

Yol arkadaşımıza teşekkür ediyoruz

Yeni Aksaray Seyahat ve Mersin VİF Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yumuşak ise şu açıklamalarda bulundu: Daha önce bireysel otobüsçü olarak hizmet verdiğimiz, sektörün itibarlı markası Mersin VİF’i bünyemize katmanın gururunu yaşıyoruz. Parlak bir markayı satın almanın zor bir iş olduğunu biliyoruz. Yolcu beklentisi yüksek ve siz kalite çıtasını sürekli yükseltmek zorundasınız. İşte biz, bu konuda çok iddialıyız. Mersin VİF, herkesin isminden hayranlıkla söz edeceği bir marka olacak.

MAPAR Otomotiv ve sevgili Yalçın Şahin bey; bu önemli projede de fikirleri, otobüsleri ve gelecek öngörüleriye çözüm ortağımız oldu. Çok çok teşekkür ediyoruz.

Yeni Aksaray olarak her yıl mayıs ayında MAPAR Otomotiv’den 5 adet sıfır MAN otobüs alıyoruz. Mersin VİF operasyonuyla birlikte, yatırım planımız genişledi. 2021 için 21 otobüslük bir alım planladık. Bunun önemli kısmı MAPAR’ın özenle yenileyip konfor düzeyini artırdığı otobüsler olacak. Desteklerinden dolayı yol arkadaşımız Yalçın beye bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Peki bir ışık mı gördük onca yatırım için?

Bizler karamsar değiliz. İlkbaharın başlangıcıyla birlikte pandemi sürecini atlatabileceğimizi düşünüyorum.

Bizim de hizmet alanlarımızdan birisi olan turizmde rezervasyonlar başladı. Yüzyüze eğitime geçiş yapılacağına da inanıyoruz. Özellikle üniversite öğrencileri, sadece bizim değil tüm otobüs firmalarının en önemli yolcu kitlesi konumunda. Biz firma olarak da kendimize güveniyoruz. Tamamı özmal olan konforlu ve genç bir otobüs filosuna sahibiz. Hizmetin kalitesini belirleyen personeller de bizimdir; onları periyodik olarak eğitiyor, denetliyor ve yolcusuna en iyi hizmeti vermesini sağlıyoruz.

Dayanışma öne çıkmalıdır

Sohbet esnasında söz alan MAPAR Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Erdi Şahin, şunları söyledi: Zor bir dönemden geçiyoruz. Ama şunu da biliyoruz ki hepimizin kaderi bir birine bağlı. MAPAR Otomotiv olarak bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyor; hem satış hem servis ve hem de danışmanlık noktasında firmalarımıza var gücümüzle destek olmaya çalışıyoruz. 10 yıldır birlikte çalıştığımız ve müşteriden öte dost bildiğimiz Yeni Aksaray Seyahat de bu güzide firmalarımızdan birisi. Mersin VİF projesinde de MAPAR Otomotiv’i tercih ettikleri için kendilerine teşekkür ediyor, araçların kendilerine bol kazanç getirmesini diliyorum.

Temiz, kaliteli, güvenli hizmet

Daha sonra söz alan Yeni Aksaray Seyahat Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Yumuşak ise şunları söyledi: Gerek Yeni Aksaray, gerekse de Mersin VİF olsun; araç yatırımlarımızı yaparken önceliğimiz, yolcunun konforudur ve bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçmıyoruz. Sağolsunlar MAPAR ailesi, bizlere beklentilerimizin de üstünde araçlar temin ettiler. Bu araçlarımızda ekstra hizmetlerimiz olacak ve bu hizmetleri fiyat tarifemize ilave ederek sunacağız. Mersin VİF yolcusu için, logomuzdan da esinlenerek, mandalina kokulu ıslak havlular yaptırdık. Yeni Aksaray’da olduğu gibi VİF yolcusuna da maske, kolonya ve ıslak havludan oluşan hijyen setleri sunmaktayız. Bunun yanı sıra tüm araçlarımızı durak noktalarında ilaçlamaktayız. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.