DOLAR 32,4461 0.14%
EURO 34,8127 -0.06%
ALTIN 2.399,560,13
BITCOIN 19128061,02%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Harem Derneği: İddialar mesnetsiz

Harem Derneği: İddialar mesnetsiz

Harem Otogarı projesi ile ilgili Türkiye Otobüsçüler Konseyi’nin yayınladığı basın açıklamasına, Harem Derneği’nden cevap geldi. Yeni otogar projesinin özenle sürdürülüp bugünlere getirildiğinin belirtildiği cevap metninde, konseyin dile getirdiği kimi iddiaların mesnetsiz olduğu vurgulandı. İşte Harem Derneği’nin konuyla ilgili basın açıklaması:

ABONE OL
17 Nisan 2021 10:18
Harem Derneği: İddialar mesnetsiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sektörümüzün kıymetli mensupları;

Sizlerin de bildiği gibi, Harem Otogarı bulunduğu konum ve sektörün ihtiyacını karşılamaktan uzak kalmış kapasitesiyle asli işlevini yitirmiştir. Bu yüzden 15 yıldır Harem Otogarı yerine yeni proje arayışları var. Bugüne kadar 3 proje yapılmış olup, bu üç proje de çeşitli nedenlerden dolayı hayata geçirilememiştir.

Bu gidişat, otobüsçü ve yazıhane sahiplerini her geçen gün maddi ve manevi olarak ağır bir yükle karşı karşıya bırakmış, taşınamaz yük haline gelmiştir. Tüm bu gelişmeler üzerine Harem Otogarı İşletmecileri Acentaları ve Esnafları Derneği ve yönetimi yeni otogar için harekete geçmiştir. İstişareler sonucu 2018 yılında Harem Otogarı İşletmecileri Acentaları ve Esnafları Derneği’nin genel kurulunda bir otogar yapma kararı alınmıştı. Alınan yönetim kurulu kararının ardından harekete geçilmiş olup, konu ilk olarak dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı rahmetli Kadir Topbaş ve imardan sorumlu başkan yardımcılarıyla görüşülmüştü. Görüşmelerin olumlu geçmesi ve destek sözleri üzerine çalışmalar başlatılmıştı.

Daha sonrasında da 17 Eylül 2019 tarihinde Harem Otogarı’nı ziyarete gelen mevcut İBB Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’na projemizi detaylı şekilde anlatmıştık. Kendisinden de destek sözünü aldıktan sonra projeyi somutlandırmaya başlayıp hızlıca harekete geçtik. 

Aynı yıl çalışmalarımızı İstanbul UKOME Müdürümüz ve ekibine anlattık ve onlar tarafından da projemiz beğenildi. Pandemi süreci ile karşı karşıya kalınması ve zorluklarına rağmen projemizin çalışmalarına 2020 ve 2021’de de devam ettik.

Sayın Başkan Ekrem İmamoğlu 24 Mart 2021 tarihinde Harem Otogarı’nı ikinci kez ziyarete geldiğinde esnafımızla birlikte projeye dair görüşlerimizi anlattık. Kendileri, Harem’in bir an önce kaldırılması gerektiğini, bu projede birlikte çalışılacağını belirtti. Biz de Başkanımızın yaptığı bu ziyaretten sonra, zaten hızla devam etmekte olan projemize yoğunlaşıp, proje alanımızda gerekli çalışmalar için düğmeye bastık. Esnaf ve firma temsilcilerimizi de davet ederek, birlik ve beraberlik içinde projeye dair kapsamlı bilgilendirme yaptık. Nihayetinde proje planlandığı gibi devam etmektedir.

Tüm bu gerçekler ortada iken geçtiğimiz günlerde Türkiye Otobüsçüler Konseyi tarafından konunun çarpıtıldığı bir basın açıklaması yapıldı. Harem Otogarı İşletmecileri Acentaları ve Esnafları Derneği olarak, bize de bir yanıt hakkı doğmuştur. Konseyin basın açıklamasında bize dair elle tutulur somut ifadeler kullanmak yerine; soyut, kaynağı belli olmayan, rastgele ve gelişi güzel yorumlarda bulunulmuş. Bildiride iftira boyutuna varan ifadeler kullanılmasını derneğimiz adına kınıyorum.

Türkiye Otobüsçüler Konseyi’nin adına yakışmayacak, ciddiyetten yoksun bu açıklamaları yapan şahıs ve şahısları da hem kendi adıma hem Harem esnafı adına gerçeği görmeye, göstermeye ve konuşmaya davet ediyorum!

Gerçek kısmı noktasında ben Konsey Başkanına soruyorum; bizim çalışmalarımız ve projemiz ile ilgili pek çok şey söylemişsiniz. Peki 15 yıldır otobüsçü esnafı, Dudullu, Şerifali ve Samandıra bölgelerinde otogar olmadığı için yüksek maliyetler öderken, trafikle boğuşurken, güvenlikten uzak iken siz bugüne bu konu ile ilgili ne yaptınız? Hani projeleriniz? Yok; yok olduğu için de bugüne kadar somut olarak yapılmış ve artık inşaat safhasına gelmiş projeye iftira ve çamur atıyorsunuz. Var diyorsanız da çıkıp projenizi açıkça esnafa anlatın! Biz paylaşımınızı heyecanla bekliyoruz.

Bizim projeye dair paylaşımlarımız zaten devam ederken, siz de bu gerçeğe kayıtsız kalmayıp yorumlar yapıyorsunuz. Sizden ricamız lütfen gerçeğe aykırı beyanlar yerine doğru açıklamalarda ya da eleştirilerde bulunun! Ayrıca temsil ettiğiniz kurumu da, lütfen bu mesnetsiz gerçekten uzak iftira ve yalana dayalı açıklamalarınızla zorda bırakmayınız. Mesela uzaktan bu kadar eleştirdiğiniz Dernek Başkanı ve yönetimini; yapmış oldukları bu başarılı çalışmalardan ötürü tebrik edebilirsiniz.

HAREM OTOGARI İŞLETMELERİ, ACENTELERİ VE ESNAFLARI DERNEĞİ ADINA

BAŞKAN KEMAL KOLAÇOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.