DOLAR 32,3546 -0.04%
EURO 34,8870 0.2%
ALTIN 2.391,31-0,21
BITCOIN 19967234,48%
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Sektör Olarak Kaptanlarımızı Kaptırdık

Sektör Olarak Kaptanlarımızı Kaptırdık

ABONE OL
26 Nisan 2024 12:29
Sektör Olarak Kaptanlarımızı Kaptırdık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Metro Turizm Ankara Bölge Müdürlüğü, sektörün karşı karşıya kaldığı onlarca soruna rağmen başarı grafiğini istikrarlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Bu operasyonların başındaki isim Metro Turizm Ankara Bölge Müdürü Tayfun Çalık ile bayram sonrası AŞTİ’de bir araya geldik. Ekip olarak özverili bir şekilde çalıştıklarını ve bu çalışmaların meyvelerini topladıklarını dile getiren Çalık, bireyselcilerin gün geçtikte ağırlaşan şartlarına ve yaşanan deneyimli kaptan sorununa ve korsan taşımacılık konusuna özel bir vurgu yaptı. Metro Turizm Ankara Bölge Müdürlüğü olarak bu sorunlara getirdikleri çözüm önerileri ve çok daha fazlası röportajımızda sizlerle!

İşte Tayfun Çalık’la gerçekleştirdiğimiz keyifli söyleşimiz;

Biz sektör olarak kaptanlarımızı tırlara ve belediyelere kaptırdık. Şoför sorunu ileride çok daha derinlemesine sektöre zarar verecek duruma gidiyor. Metro Turizm Ankara Bölge Müdürlüğü olarak hem ikili ilişkilerimiz hem de güvenirliğimiz sayesinde araçlarımızda kaptan sıkıntısını minimuma indirdik. Artık deneyimli insanlar, alaylı insanlar yetişmiyor maalesef. Bu sorunun kalıcı bir çözümü için acilen TOFED gibi sivil toplum kuruluşlarının ve sektör temsilcilerinin bir araya gelerek devletimizin ve ilgili bakanlıkların destekleriyle “Otobüs Kaptanlığı Okulu” kurması hayati önem taşımaktadır. Mesleki liselerde olduğu gibi, bu okulda teorik ve pratik eğitimler bir arada sunularak adaylara gerekli donanımlar kazandırılabilir. Böyle bir okulun kurulması, otobüs kaptanlığı mesleğinin daha cazip hale gelmesini ve nitelikli kaptan yetiştirme sorununun kökten çözülmesini sağlayacaktır. Sektörde kaptanlara karşı duyulan güveni ve istikrarı artırmak, kazaları azaltmak istiyorsak bu konunun çözülmesi elzemdir.

YOĞUN BİR DÖNEMİ BAŞARIYLA TAMAMLADIK

Yılbaşı itibariyle aslında önümüzü göremediğimiz bir dönemde olsak da Metro Turizm Ankara Bölge Müdürlüğü olarak kış aylarını gayet verimli bir şekilde tamamladık. Bu başarının arkasındaki en büyük etken ise erkenden başlattığımız sezon hazırlıklarıydı. Planlı ve titiz çalışmamızın bize yansıması çok faydalı oldu. Dokuz günlük bayram tatilinin insanlar üzerinde yarattığı rahatlama ve seyahat isteği, bizim için de umut verici bir gelişmeydi. Bu hareketlilik, sezon açısından bizi oldukça motive etti ve iç açıcı bir tablo çizdi.

%100 DOLULUK ORANINA ULAŞTIK

Metro Turizm Ankara Bölge Müdürlüğü olarak 9 günlük bayram tatilinde 1123 ana sefer ve 480 ilave sefer gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza attık. Bu operasyonlarımızın hepsinde doluluk oranları yüzde yüzdü! Ankara Bölge Müdürlüğü olarak bayram boyunca yaptığımız yoğun çalışmaların karşılığını fazlasıyla aldığımızı düşünüyorum. Tatil boyunca artan seyahat talebini karşılamak için ekstra çaba sarf ederek ilave seferler düzenledik. Bu sayede bayramın getirdiği yoğunluğu başarıyla yönetmeyi ve müşterilerimize keyifli bir seyahat deneyimi sunmayı başardık.

UYGUN FİYAT VE KALİTEYİ BİRLİKTE SUNUYORUZ

Bildiğiniz üzere bayramlarda seferler genelde tek taraflı olur. Taleplerin yoğunlaştığı doğu ve güneydoğu illerine öncelikle kendi ana araçlarımızla seferler düzenledik. Daha sonra turizm araçlarının izinleri çıktıktan sonra, bu seferleri ilave araçlar takviye ederek misafirlerimizin ulaşım ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşıladık. Bayram öncesi bilet fiyatlarımızı güncelleyerek makul bir oranda fiyat artışı yaptık. Bu süreçte misafirlerimize en uygun fiyatlarla ulaşım imkânı sunmaya özen gösterdik. Gidiş seferlerimizde yoğunluk ağırlıklı olarak Hatay, Gaziantep ve Adana gibi doğu ve güneydoğu illerine olurken, dönüş seferlerinde ise İstanbul’a yoğun bir talep gözlemledik. İstanbul’a olan yoğunluk hala devam etmektedir.

3 YILDIR İSTİKRARLI BİR BÜYÜME GRAFİĞİ ÇİZİYORUZ

Sektörün genelinde bir durgunluk yaşandığı ve yolcu sayılarında düşüş görüldüğü bir dönemde, Metro Turizm Ankara Bölge Müdürlüğü olarak 3 yıldır aralıksız şekilde koyduğumuz hedeflere ulaşarak istikrarlı bir büyüme grafiği çiziyoruz. Her sene yaptığımız işlerin üzerine koyarak, daha da büyüyerek yolumuza devam ediyoruz. Geçmişte 100 civarı olan sefer sayımızı, bugün 200-250 araca kadar çıkarmış durumdayız. Başkent’te gerçekten Metro Turizm ilk tercih edilen firma oldu. Bu süreçte bizler üzerimize düşen görevi yaptık. Metro Turizm sektörün yapı taşlarından biridir. Biz Ankara Bölge Müdürlüğü olarak bir süredir işlerin yoğunluğunu üstlenerek başkenti otobüs yatırımcılarının bir karargâhı konumuna getirmeyi başardık. Bu başarıda, özverili çalışan personelimiz ve bizi tercih eden değerli müşterilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

UZUN VADELİ İŞ PLANLARIMIZIN KARŞILIĞINI ALIYORUZ

Metro Turizm Ankara Bölge Müdürlüğü olarak başlattığımız birliktelik akımı, Ankara’dan yola çıkarak Karadeniz’e ve Anadolu’ya yayıldı. Bu ikili diyaloglar insanlara gerçek bir heyecan kattı. İnsanların bize karşı olumlu geri dönüşleri ise oldukça memnuniyet verici. Sektördeki dayanışmayı kendi aramızda başlattık. İş ortaklarımızla yaptığımız görüşmelerde, sunduğumuz kolaylıkları ve sağladığımız desteği açık bir şekilde paylaşıyoruz. Bu bağlamda, koyduğumuz hedeflere uyup uyamayacaklarını karşılıklı olarak belirleyip yürümeye hazır olduğumuz yatırımcılarımızı seçiyoruz. Ankara Bölge Müdürlüğü olarak yeni iş ortaklarımızla iddialı ve umutlu bir şekilde sezona başladık diyebilirim. Uzun vadeli iş planımızın meyvelerini toplamaya başladık, toplamaya devam da edeceğiz!

KORSAN TEHTİDİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Ankara’da son yıllarda artan korsan taşımacılık sorunu, ne yazık ki hem yolcuların can ve mal güvenliğini tehdit ediyor hem de sektörde haksız rekabete yol açıyor. Zorlu koşullara rağmen yolcunun ilk tercihi Metro Turizm! Bu durum, bize büyük bir gurur ve sorumluluk duygusu veriyor. Ancak korsan taşımacılıkla mücadelede yetkililerden yeterli desteği alamadığımızı da belirtmek isteriz. Mevcut denetimlerin son derece yetersiz olduğunu ve caydırıcı olmadığını düşünüyoruz. Özellikle otogarlar dışında faaliyet gösteren korsanlar, bu denetimlerin boşluklarından faydalanarak faaliyetlerini sürdürüyorlar.

BİREYSELCİLERİ AYAKTA TUTMAMIZ LAZIM

Araç fiyatlarının artması ve sektördeki bireysel yatırımcıların karlarını sağlayamamaları, yatırımcıları sektörden uzaklaştırdı. Bu kaçış, bizi bireysel yatırımcılara destek vermeye yönlendirdi. Metro Turizm Ankara Bölge Müdürlüğü olarak öz sermayemizi kullanarak bireysel yatırımcılara destek olduk. Bireysel otobüsçüleri ayakta tutmamız gerekiyor ki sektör ayakta kalabilsin. Çalıştığımız akaryakıt firmalarıyla yaptığımız anlaşmalar sayesinde, bireysel yatırımcıları bir araya getiriyor ve onlara en uygun ödeme koşullarını sağlıyoruz. Devletimizin binek araç alımında vatandaşlara ya da diğer sektörlerdeki firmalara/yatırımcılara sağladığı gibi bireysel otobüsçülere de teşvik ve destekler sunması sektörün kalkınması için hayati önem taşımaktadır. Vergi indirimleri, faizsiz veya düşük faizli kredi imkânları ve araç alımında sübvansiyonlar gibi devlet desteği, bireysel yatırımcıların yükünü hafifletecek ve sektöre yeni yatırımların çekilmesine katkı sağlayacaktır. Bu sayede sektördeki rekabet artacak, hizmet kalitesi yükselecek ve ulaşım altyapısı güçlenecektir.


En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.