DOLAR 32,4463 0.17%
EURO 34,8661 0.01%
ALTIN 2.398,480,12
BITCOIN 19059872,34%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MPR Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı ve Mapar Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Erdi Şahin: Kiralık Araç Sektörüne Yeni Bir Soluk Getirdik
  • Haber Ulaşım
  • Röportaj
  • MPR Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı ve Mapar Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Erdi Şahin: Kiralık Araç Sektörüne Yeni Bir Soluk Getirdik

MPR Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı ve Mapar Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Erdi Şahin: Kiralık Araç Sektörüne Yeni Bir Soluk Getirdik

MPR Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Erdi Şahin ile geçtiğimiz ay Bursa Osmangazi’deki merkezlerine gittik. MPR Lojistik’te Hıdır Erdi Şahin ile bu güzel kareleri çekip ardından da keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Gelin hem Hıdır Erdi Şahin’i hem de yönetim kurulu başkanı olduğu MPR Lojistik firmasını daha yakından tanıyalım.

ABONE OL
14 Nisan 2024 12:53
MPR Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı ve Mapar Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Erdi Şahin: Kiralık Araç Sektörüne Yeni Bir Soluk Getirdik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yedek parça ve iş aşkım ilkokul çağında başladı
Hıdır Erdi Şahin’e “Nasıl bir çocukluk geçirdin biraz anlatır mısın?” dediğimizde bize şu cevabı verdi: “Çok huzurlu ve mutlu bir aile ortamında büyüdüm. Annem ve babamın mutluluğu bana ve kız kardeşime de yansıdı. O nedenle ben babama da yaptığı işe de hayrandım. İlkokul yıllarımda tatil günlerinde şirkete gider, yedek parça taşır, ustalara yardım ederdim.
Yaz aylarında ise tatile gitmekten ziyade, şirkette çalışmak daha çok hoşuma giderdi. Kısaca Mapar Otomotiv’de çıraklık yaparak büyüdüm. Akranlarım yaz tatillerine giderken, ben otobüs ve kamyon yedek parçalarını öğrendim. Çok da meraklıydım ve severek gidiyordum. Bir yandan eğitime devam ederken, bir yandan da baba mesleğini ve ticareti öğrendim. Üniversite yıllarımda ticareti de işimizi de iyice öğrenmiştim. Kısaca hem alaylı, hem de mektepliyim.


Akabinde askerlik görevimi tamamlayıp bu sefer Mapar’da yönetici olarak işimize devam ettim. Şu anda Mapar Otomotiv Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Üyesi ve MPR Lojistik Otomotiv A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak, dedemin temellerini attığı şirketimizde babamla sırt sırta verdik ve Mapar bayrağını daha da ileriye taşıyarak dalgalandırmaya devam ediyoruz. 29 yaşında mutlu bir evliliğim ve bir erkek evladım var.”
Adını dedesi Hıdır Usta’dan alan Hıdır Erdi Şahin, Mapar Otomotiv’in doğuşu ve günümüzdeki konumunu ise şöyle özetledi;  “Dedem Hıdır Şahin tarafından 1980 yılında kurulan Mapar Otomotiv, dünden bugüne Otomotiv sektöründe Man, Mercedes-Benz ve Temsa ticari araçlarında, sınırsız stok, yedek parça ve sorunsuz hizmet anlayışıyla İstanbul, Bursa ve İzmir’de kamyon, otobüs ve ticari araç sektörüne hizmet veriyor.”
Mapar, İstanbul’da muazzam boyutlardaki yedek parça deposuyla, Bursa’da Man, Temsa, Fuso Canter ve ZF (Şanzıman) yetkili bayi ve servisiyle hizmet veriyor. İzmir’de ise Man, Temsa, Fuso Canter yetkili bayi ve servisiyle hizmet vermesinin yanı sıra, müşteri memnuniyeti odaklı ‘Yetkili Servis Hizmetleri’ ile faaliyetine devam ediyor. Kısacası ‘Mapar’ kamyon ve otobüs firmaları ile sektörün çok yakından tanıdığı, güvendiği ve saygı gören bir işletme olarak biliniyor.

Servis hizmeti anlayışını her zaman bir adım öteye taşıyoruz
Hıdır Erdi Şahin sözlerine şöyle devam etti: “1980 yılında rahmetli dedem Hıdır Şahin tarafından kurulan MAPAR Otomotiv, 40 yılı aşkın deneyimi ve uzman ekibiyle sektörüne öncülük yapıyor. Günümüzde, İstanbul, Bursa ve İzmir şubelerimizde MAN Kamyon ve Otobüs Yetkili Bayi ve Servis, TEMSA Otobüs Yetkili Bayi ve Servis, FUSO Yetkili Bayi ve Servis ZF (Şanzıman) Yetkili Bayi ve Servis hizmetinin yanı sıra Mercedes-Benz ticari araçlarında sınırsız stok yedek parça imkânı sağlıyoruz. Kaliteli ve güvenilir hizmet anlayışı ile çıktığımız bu yolda Bursa ve İzmir şubelerimiz, her yıl almış oldukları ‘Servis Sürekli Kalite Ödülü’ ile servis hizmeti anlayışını her zaman bir adım öteye taşımakta.” 

Müşteri memnuniyeti temel prensibimiz
“Temel prensipleriniz nedir?” dediğimizde ise; “Kaliteli ve güvenilir hizmet anlayışımız, güvenlik birimimizden başlayarak tüm birimlerimize yansımaktadır. MAPAR Otomotiv’e gelen her müşterimiz güler yüzlü ve çözüm odaklı uzman personellerimiz ile karşılanmaktadır. Standart prosedürlerin ardından deneyimli ekibimiz, araç bakımlarını ve tamirlerini kısa zaman içerisinde yaparak müşterilerimizi her daim memnun etmeyi başarmak önceliğimizdir.
MAPAR Otomotiv olarak servislerimizde, MAN, TEMSA, FUSO ve Mercedes-Benz markalarımıza hizmet vermekteyiz. Servislerimizde uzman ve deneyimli ekibimiz, motor revizyonundan kazalı araç onarımına kadar, müşterilerimizin her ihtiyacını karşılamak için fedakâr bir şekilde hizmet veriyor.”

Siz isteyin ‘Mapar Dizayn’ yapsın
VIP araç dizaynı da yapan Mapar Dizayn’ı da anlatan Hıdır Erdi Şahin, “Bu bölümde de güçlü ve profesyonel bir ekibimiz ile müşterilerimizin ihtiyacına uygun araçları, uzmanlıkla isteğe bağlı dizayn ediyoruz. MAPAR Dizayn ile müşterilerimize koltuk düzeni revizyonu, eski görünümden yeni görünüme dönüşüm ve VIP ticari araçtan VIP Otobüs dizaynına kadar hizmet veriyoruz. Mottomuz ise; ‘Siz isteyin biz yapalım.’ “Ayrıca yaygın satış ağımız ile Türkiye’nin her alanında bulunan satış ekibimiz, sıfır veya 2. El olarak müşterilerimizin ihtiyacına uygun çözümler üretiyor. Satış personelimiz satış esnasında ve satış sonrasında her daim müşterilerimizin sorunlarında yanında oluyor.”

MPR Lojistik çatısı altında, kiralık araç sektörüne yeni bir soluk getirdik
“Son yıllarda giderek büyüyen bir pazar olan, bireysel ve filo kiralama sektöründe hizmet veren MPR Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı olarak neler söylerdiniz?” dediğimizde, Hıdır Erdi Şahin; “2020 yılında kurulan MPR Lojistik Otomotiv şirketimiz, otomobil kiralama sektörüne yeni bir soluk getirmek için yola çıktı. Kurumsal firmalara yönelik sunduğumuz lüks otomobil araç kiralama hizmetleriyle dikkat çeken firmamız, başarılı bir şekilde büyümeye devam ediyor ve sektör de adından söz ettirmeyi başardı.
MPR Lojistik Otomotiv, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, kaliteli ve konforlu bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor. Sektördeki trendleri belirleyen MPR Lojistik sadece mevcut taleplere odaklanmakla kalmayıp, aynı zamanda geleceği analiz ederek ve ileriye dönük yatırımlar yaparak sektördeki konumunu pekiştirmek hedefiyle emin adımlarla ilerliyor.
Kuruluşundan bu yana hızla büyüyen MPR Lojistik, sektörün rekabetçi yapısına rağmen güçlü bir ivmeyle yoluna devam ediyor. Müşteri odaklı hizmet anlayışı, kaliteli araç filosu ve geleceğe dönük vizyonuyla firmamız, sektördeki konumunu her geçen gün sağlamlaştırıp büyümeye devam ediyor.”

Aileden Fenerbahçeliyim
Hıdır Erdi Şahin’e, “Biraz iş hayatından çıkıp, sosyal yaşama girelim. Biz sormadan sen neler söylersin?” dedik işte cevapları; “Ailem gibi ben de çocukluktan beri Fenerbahçe’yi tutan tutkulu bir taraftarım. Fırsat buldukça maçlara giderek tribünden takımımı destekliyorum ve maçları keyifle izliyorum.
Fenerbahçe’ye olan sevgim sadece tribünler ile sınırlı değil, aynı zamanda kulübün geleceğine katkı sağlamak amacıyla, Fenerbahçe kongre üyesiyim. Kongre üyesi olarak, kulübün önemli kararlarında oyumla söz sahibi olmaktan ve gelecek vizyonuna katkıda bulunmaktan mutluyum. Ayrıca Fenerbahçe 1907 Derneği, Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği üyesiyim ve bu derneklerde aktif olarak görev almaktayım.
Sadece futbol ile değil, doğayla da iç içe yaşayan biriyim. Denizin huzur verici sesini dinlemek, doğanın kalbinde yeşil ile bir arada ailemle birlikte vakit geçirmek benim için vazgeçilmez bir tutku. Hafta sonu sabahları ormana veya sahile inip yürüyüş yapıyorum, bu bana huzur veriyor.
Yoğun iş temposundan kalan zamanlarımda denize açılıp olta atıyor ve doğanın tadını çıkarıyorum. Kış aylarında ise kayak yapmak vazgeçemediğim tutkularımdan bir diğeri. Karla kaplı dağların zirvelerinde kayarak özgürlüğümü hissediyorum. Hızın verdiği heyecan, manzaranın güzelliği bana eşsiz bir deneyim yaşatıyor.

Baba olmak eşi benzeri olmayan bir duygu
2021 yılında sevgili eşim Elif Şahin ile evlendim. Benim için her şey ‘evet’ dediğimiz o an daha da anlam kazandı. İnsanın gerçek aşkı bulması ve evlilik ile taçlandırması çok kıymetli bir şey. 2023 yılında oğlumuz Yalçın Aslan Şahin dünyaya geldi. Babalığı ise tarif edecek kelime bulamıyorum. Benim için eşi benzeri olmayan bir duygu. Ailem ile geçirdiğim her an benim için çok kıymetli. Eşim ve oğlumla seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek bana ayrıca çok keyif veriyor.”

Kaynak: www.qualitydergisi.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.