DOLAR 32,4006 0.09%
EURO 34,7753 -0.09%
ALTIN 2.395,22-0,05
BITCOIN 19372904,43%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni Yıl Ve Maliyet

Yeni Yıl Ve Maliyet

ABONE OL
31 Ocak 2023 13:44
Yeni Yıl Ve Maliyet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizdeki herkes için, 1 Ocak 2023 itibariyle A’dan Z’ye hesap kitap yapma ihtiyacı ortaya çıktı. Fakat tek gelir kalemi bilet ücretleri olan otobüs işletmecileri için bu durum işin içerisinden çıkılmaz bir hal almış vaziyette. Akaryakıt masrafları, çalışan maaşları, kira, elektrik, su vb. ödemeler, otogar giriş-çıkış ücretleri gibi daha yazabileceğimiz 20’yi aşkın gider kalemimiz mevcut. Bu gider kalemlerinin her biri en az %50 oranında artış gösterdi. Bazılarındaki artış %100’ü aşmış durumda. Bu artış oranları karşısında otobüs işletmecileri, mevsimsel (dönemsel) etkilerden dolayı bilet ücretlerini artırma imkânı bulamadı ve görünen şu ki Ramazan Ayı’nın son iki haftasına kadar da artıramayacak. Dolayısıyla bu durum sektörü, işin içinden çıkılamaz bir hale getiriyor ve hesap yapan insanların kara kara düşünmesine yol açıyor.

Bu arada, sektörde çıkan “Otobüs İşletmecileri 2023 Yılında Bilet Ücretlerini Artırmayacak. (Zam yapmayacak)” haberi de sektör için hayal kırıklığı oldu. Hayal kırıklığı oldu diyoruz çünkü bu haberlerin hemen ardından akaryakıta 2 ile 3 lira arasında zam geldi. Tüm işletmeler zam yapmamayı ister lakin görüldüğü üzere ekonomi buna izin vermiyor. Neyse ki daha sonra otobüs işletmecilerinden gelen basın açıklamasıyla anlaşıldı ki haberde bir yanlış anlaşılma olmuş ve bu açıklamanın ardından haberler hemen düzeltildi.

2023 yılının sektörümüz için zor bir yıl olacağı aşikâr. Bu zor yılı atlatabilmek için doğru maliyet çalışması yapmak çok önemli. Bunun yanında yıkıcı rekabetten uzak durmak ve boş yere çalışmamak da gerekiyor diye düşünüyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.