DOLAR 32,3791 -0.36%
EURO 34,8388 -0.02%
ALTIN 2.400,74-0,90
BITCOIN 19206790,49%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zorunlu Deprem Sigortası

Zorunlu Deprem Sigortası

ABONE OL
21 Aralık 2023 01:41
Zorunlu Deprem Sigortası
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Herkese Merhaba…

6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizin çeşitli yerlerinde yaşanan, yıkımı ve sonrası hepimizi derinden etkileyen Deprem gündemde iken Deprem Sigortasından bdonkeyluckycat guardianiscarpe blundstoneprezzi lecopavillon donkeyluckycat legioiedigea capsvondutch ovyeshop 24bottlesclima marellasaldi blundstoneprezzi saldibenetton kleankanteentrinkflasche uspoloassnscarpe saldigeoxahsetmek isabet olacaktır. Türkiye’de birçok can ve mal kayıplarına neden olan depremler yaşanınca zorunlu ve gerekli, önemli hale gelmiştir. 17 Ağustos 1999 tarihinde Gölcük depreminden sonra Deprem Sigortası Zorunlu hale getirilmiştir.

DASK, Doğal Afet Kurumu’nun kısaltılmış halidir. Vatandaşlarımıza zorunlu deprem sigortası sağlayan ve bunun yönetiminden sorumlu olan kamu kuruluşudur.

Zorunlu Deprem sigortası Teminat Kapsamı Nedir?

Depremin direk ya da depremin dolaylı sonucu olarak meydana gelen tsunami, yer kayması, yangın infilak gibi neden olacağı maddi zararları limitler dahilinde karşılamaktadır

Binanız tamamen ya da kısmen zarar görse de teminat kapsamındadır.

Temeller, bahçe ve istinat duvarları, tavan ve tabanlar, merdivenler, asansör, çatı ve bacalar, koridorlar birlikte ya da ayrı ayrı olarak teminat kapsamındadırlar.

Zorunlu Deprem Sigortası’nın Amacı Nedir?

Tüm konutları depreme karşı güvence altına almak

Mali hasarların yükünü reasüre ederek (yeniden sigortalayarak) paylaşmak

Devletimizin deprem dolayısıyla giderlerini azaltmak, gelecekte oluşabilecek hasarlar için fon oluşturmak

Ülkemizde sağlıklı yapılaşmaya katkı sağlamak

Toplum genelinde sigorta bilincinin gelişmesine destek olmak

Zorunlu Deprem Sigortası Ne işe Yarar?

Türkiye’nin iklim karakteri, jeolojik özelliği vb. sebepler ile doğal afetler sıklıkla yaşanmaktadır. Son 50 yılda yaşanan doğal afetlerin yol açtığı toplam hasarlara bakılırsa, deprem ve depremin sebep olduğu diğer afetlerin (sel, yangın…) oranı %70 ve üzeridir. Dask ne işe yarar sorusu işte tam da burada öne çıkıyor. Dask yaptırmak, hasar sonrası belirtilen tutarı güvence sağladığı için oldukça önemli hale geliyor.

Zorunlu Deprem Sigortası Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Evinizin metrekaresi, İl-İlçe bilgisine istinaden deprem tarifesinden sigorta bedeliniz ve ödeyeceğiniz prim hesaplanabilmektedir.

Zorunlu Deprem Sigortası’nı Kim Yapar?

Evin sahibi ya da evde oturacak kiracı da yapabilir. Kiracının DASK’ı yaptırması mümkündür ancak hasar tazmininde hakkı yoktur bu hak ev sahibine aittir. Primi ödeyen kiracı da olsa hasarda parasını alacak kişi ev sahibidir.

Zorunlu Deprem Sigortası’nda Karşılanmayan Hasarlar nelerdir?

Enkazı kaldırma masrafları

Taşınır eşyalara gelen zararlar

Manevi tazminatlar

İş durması, mali sorumluluklar

Bedeni hasaralar (ölüm dahil)

Ülkemizde yaşanan yıkıcı doğal afetlerin tekrar yaşanmaması duası ile , ölenlere Allah’tan Rahmet , kalanlar sabır ve kolaylıklar dilerim.

Sigortasız Yaşam Olmaz

Saygı ve Sevgi ile,

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.