DOLAR 32,3645 -0.38%
EURO 34,7196 -0.28%
ALTIN 2.395,58-1,11
BITCOIN 19104143,13%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Ömer Hanoğlu: Sektörün Acilen Yeni Yapılanmalara İhtiyacı Var

Ömer Hanoğlu: Sektörün Acilen Yeni Yapılanmalara İhtiyacı Var

ABONE OL
1 Eylül 2023 08:39
Ömer Hanoğlu: Sektörün Acilen Yeni Yapılanmalara İhtiyacı Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

  Otobüs sektörünün yakından tanıdığı isim Kayahan Otocam Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Hanoğlu gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Maalesef Bayrampaşa Otogarı işlevini yitirdi diyerek bizleri şaşırtan Hanoğlu durumu şöyle özetledi:

   “Biliyorsunuz ki bizler işimiz gereği günün her saati firmalara hizmet eden ve araçların yola güvenli devam edebilmesi için camlarını değiştirip seferlerine uğurlayan bir sektörüz. Bu nedenle de otobüs sektörünün fazlasıyla içindeyiz. Bu durum bizlere birçok sorumluluk getirse de işimizi en iyi şekilde yapmak için her türlü fedakarlığı gösteriyoruz.

   Otogara ilk geldiğimiz yıllar yani 1994 civarı ne bu kadar otobüs ne bu kadar yolcu vardı. Yıllar geçtikçe işler hızlandı, araçlar çoğaldı ve bir sürü yeni modeller çıktı. Bununla beraber nüfus da hızla arttı ve bugüne kadar çoğalarak, gelişerek gelmiş olduk. Bayrampaşa Otogarı açıldığı ilk günden beri elbette bizim ekmek teknemiz oldu. Hala aktif olarak hizmet vermekteyiz. Ancak günümüzde araç sayısı ve ürün çeşitliliği gibi unsurları göz önüne aldığımızda şu an mevcut dükkanlar yetersiz kalıyor. İvedilikle yeni modern bir otogar planlanmalıdır. Bu otogar sadece yolcuların değil biz esnafların da işini kolaylaştıracak şekilde tasarlanmalıdır. Dükkan sahipleri ile birebir görüşülüp istek ve ihtiyaçlarına göre işletmelere uygun bir alan tanımlanıp proje çizilerek en az 30 yıl ilerisine götürebilecek şekilde bir terminal yeniden tasarlanmalıdır.

   Mevcut otogar esnafı dükkanlarından memnun değil, bu su götürmez bir gerçek. Dükkanların konumu, lavabo, park yeri ve daha birçok konudan dolayı esnaf sıkıntı yaşıyor. Gelirleri yerinde sayarken giderleri takip edemeyecek kadar artan esnaf bir hayli mağdur duruma gelmiştir. Yeni otogar yapılırken hiç kimsenin zan altında kalmaması için dükkan sahipleri ile doğru ve gerçekçi sözleşmeler yapılmalıdır. Kiracı-alt kiracı uygulamasının kesinlikle olmaması gerekiyor. Çünkü ‘alt kiracılık’ denilen durum ileride mutlaka ciddi sıkıntılara sebep oluyor. Bu nedenle yeni otogar söz konusu olursa söz konusu kamu veya özel işletme bu hususları göz önünde bulundurmalıdır.

   Sanayi Siteleri Çok İyi Yönetilmeli

   Dolapdere Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak yönetime geldiğim günden beri birçok farklı uygulamayı hayata geçirerek hem burada bulunan esnafımıza hem de dışarıdan araçlarını tamire getiren müşterilere kolaylık sağladık.

   Burada olan dükkanlar çok uzun süre önce yapılan dükkanlar olduğundan dolayı o zamanki şartlara göre büyüklükleri belirlenmiş ve inşa edilmiş. Yapıldığı dönemde bir dükkana günde 2 araç gelebiliyorken şimdi ise aynı dükkana 6 hatta bazen 8 araç geldiği oluyor. Hal böyle olunca dükkanların tamir için gerekli alanı kalmamış oluyor. Bir de bunun yanında tamire gelen araç sayısı artınca doğal olarak çalışan personel sayısı da aynı oranda arttı. Bu nedenle yaşam alanı olarak dükkanlarda kapasite yetersiz kalıyor. 4 arabadan sonrası park sorununu meydana getiriyor. Haliyle dükkan önleri otopark olarak kullanılıyor ve doğal olarak esnaf da bu durumdan memnun değil.   

   Yönetim olarak sanayimiz içerisinde çok ciddi oranda otopark olarak kullanılabilecek alanlar açtık. Bu alanlara küçük bir abonman aidatı ödeyerek araçlar park edilebiliyor. Hatta diğer sitelerden dahi araçlarını getirip park edenler olduğunu görüyoruz. Araç sahiplerine gerekli yerleri göstererek çözüm bulmaya çalışıyoruz. Ancak yine de yetemediğimiz durumlar oluyor çünkü bu araçlardan parça beklediği için birkaç gün yatması gerekenler oluyor. Esnafımız sağ olsun anlayışla karşılayarak çözümlerimize destek oluyor ama yine de maalesef yetersiz kalıyor. Dışarıdan getirilip bırakılan araçları her hafta düzenli olarak çekicilerle kaldırtıyoruz. Site yönetimi olarak iyi bir ekiple, gece gündüz demeden çalışıp her soruna objektif yaklaşarak en iyi çözümleri bulmaya çalışıyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.