DOLAR 32,3627 -0.38%
EURO 34,7639 -0.17%
ALTIN 2.393,93-1,17
BITCOIN 19161353,84%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

OTOGAR YÖNETİMLERİ OTOBÜS FİRMALARINA BIRAKILMALI

OTOGAR YÖNETİMLERİ OTOBÜS FİRMALARINA BIRAKILMALI

Haber Ulaşım Gazetesi olarak sektörün nabzını sahada tutmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz Kırşehir yolculuğunda Şanal Kırşehir’in genç ve vizyon sahibi yöneticisi Ahmet Şanal ile sektördeki sorunları ve firmanın gelecek planlarını dinlemek üzere bir araya geldik. Ahmet Şanal’ın gözünden ulaşım dünyasının nabzını tuttuğumuz bu söyleşide, sektördeki kilit konulara dair önemli değerlendirmeler ve Şanal Kırşehir’in gelecek projeleri yer alıyor. İşte keyifli söyleşimiz:

ABONE OL
22 Ocak 2024 13:55
OTOGAR YÖNETİMLERİ OTOBÜS FİRMALARINA BIRAKILMALI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SEYAHAT AĞIMIZI GENİŞLETECEĞİZ

Çankaya Üniversitesi’nden Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden mezun oldum. 23 yaşındayım. Mezuniyetimle birlikte, şirketimizde aktif bir rol almaya başladım. Ancak maceram aslında okulu bitirdikten sonra değil, daha önce başlamıştı. Üniversite yıllarımda Ankara’da işletmecilik faaliyetlerini sürdürüyordum. Mezun olduktan sonra Kırşehir’e dönerek, şirketimizin genel merkezinde çalışmaya başladım. İşletmeyi 3. Kuşak olarak devraldık diyebilirim. Rahmetli Dedem Ömer Şanal tarafından atılan temellerin üzerine inşa ettiğimiz şirketimizi, Yönetim Kurulu Başkanımız Recep Şanal’ın liderliğinde birlikte yönetiyoruz. Şu an itibariyle 34 aracımızla yollardayız. Yaz aylarında ise bireysel iş ortaklarımızla güç birliği yaparak bu sayıyı 50’ye kadar çıkarıyoruz. Mercedes-Benz araçlarının öne çıktığı filomuz, mevcut hatlarımızla Kırşehir kalkışlı Ankara – Antalya – İstanbul – İzmir güzergahlarında yolculara kaliteli ve konforlu seyahat fırsatı sunuyoruz. Yazın gelmesiyle birlikte rotamıza yeni destinasyonlar eklemeyi planlıyoruz. Kırşehir kalkışlı Bursa – Bodrum – Didim ve Kuşadası seferleri için şimdiden planlarımızı oluşturduk ve yazın başlangıcında bu seferlere start vermeyi hedefliyoruz. Bu sayede, yolcularımıza daha geniş ve çeşitli bir seyahat ağı sunmuş olacağız. 2023, 2022’ye kıyasla gözle görülür bir iyileşme sergiledi. Pandeminin etkilerinden kurtulmamızın yanı sıra insanların biriktirdiği enerjinin patlamasıyla birlikte 2023 yılı bizim için oldukça olumlu geçti. Ancak, yılın başında ülkemizi derinden sarsan bir depremle karşılaştık. Deprem bölgesine yakın olmamız nedeniyle depremi yaşayan vatandaşlarımızın büyük bir kısmı Kayseri, Ankara ve şehrimiz Kırşehir’e göç etmek zorunda kaldı. Bu göç, özellikle kış aylarında yaşadığımız yoğunluğu artırdı. Yaz aylarında ise otobüsçülerin zaten alışkın olduğu ve maddi olarak nefes aldığı yoğunluğu bir kez daha yaşadık.

FİLOMUZDA YENİLİĞE HAZIRLANIYORUZ

Araç parkımızı yenileme konusunda ciddi adımlar atmaya hazırlanıyoruz. Birkaç üretici ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler, seçenekleri değerlendirmemize yardımcı oldu. Henüz nihai bir karar almasak da bizim için en avantajlı seçeneği tercih etme yolunda ilerliyoruz. Bu yıl içinde 20 aracımızı yenilemeyi planlıyoruz. Tüm araçlar sıfır kilometre olmasa da yüksek modelli araçlarla yaş ortalamamızı düşürmeyi hedefliyoruz. Eğer iyi bir teklif alırsak, araç parkımızı komple yenileme konusunda da adım atabiliriz, elbette ki bu durumda.

FİYAT REKABETİ YAPAN FİRMALAR SEKTÖRE ZARAR VERİYOR

2024 yılı, 2023’e göre daha durgun bir başlangıç yaptı, ancak yaz aylarına doğru tekrar yükselişe geçmesi bekleniyor. İlimizde tek yerel firma olmamız, şehrimiz insanları için her zaman ilk tercih olmamızı sağlıyor. Ancak bu durum bizde hiçbir rehavet oluşturmuyor; aksine halkımızın sürekli tercihi olmanın sorumluluğuyla daha da güçleniyoruz. Kırşehir’in tek firması olmamıza rağmen, yerel ve ulusal düzeydeki firmalarla rekabet etmek zorundayız. Bu rekabet içinde öne çıkarak tercih edilen bir firma olmak, bizim için büyük bir mutluluk kaynağı. Tüm bu olumlu durumları bir kenara bırakırsak elbette yaşadığımız sıkıntılar da mevcut. Bölgesel olarak belirlenen düşük bilet fiyatlarıyla başa çıkmak bizim için zorlayıcı bir durum yaratıyor. İç Anadolu’da firma birliğinin olmaması, sefer sayılarımızı azaltma kararı almamıza neden oldu. İşin sevindirici tarafı şu ki sefer sayılarımız azalmasına rağmen, ciro ve kar oranlarımızda bir artış yaşanmaya başlandı. Belirttiğim bu durumda, bilet fiyatlarının düşük olmasının sektörde çalışan firmalar için zaten minimum karlılıkla mücadele edilen bir sektöre ek bir zorluk yarattığını ifade etmeliyim. Operasyonel maliyetlerin altında ezilmeden rekabeti sürdürmek zorunda kalıyoruz. İlimizden geçen firmaların, belirledikleri düşük ücretlerle yolcu taşıması, aramızdaki fiyat farkının ötesine geçen bir konu haline geldi. Biz düşük ücretler üzerinden rekabet etmeye karşı değiliz, ancak bu rekabetin makul ve sektörün sürdürülebilirliğini gözetmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu tarz firmalar, sadece kendilerine değil, bize ve sektöre de büyük zarar veriyorlar.

OTOGARLARI BELEDİYELER YÖNETMEMELİ

Şehrimizin otogarı bize küçük geliyor çünkü 12 araçlık bir perona sahip. Biz yaz aylarında 1 saatte 5-6 araç kaldırıyoruz. İndirme ve bindirme aynı yerde olduğu için aynı saat aralığında Kırşehir’e gelen araçlarımız da yolcu indirdiği vakit peronların hepsini kapatmış oluyoruz. Bölgemiz geçiş güzergahı olduğu için birçok firma otogarımıza uğruyor. Yer olmayınca onlar da biz de mağdur oluyoruz. Otogarımız 2016 yılında yapılmış olmasına rağmen yetersiz kalıyor. Otogarımızda otobüs için park alanımız yok. Otogar yönetimini belediyelerin değil, otobüs firmalarının yapması daha etkili olacaktır. Biz sektördeki eksiklikleri ve fazlalıkları biliyoruz ve en az sorunla yolculara ve firmalara en iyi hizmeti sunacak kişiler yine bu sektörden gelmelidir. Özel işletmeler veya belediyelerin müdürleri elbette kıymetli insanlar olabilir, ancak sektörümüzün dinamikleri oldukça farklıdır. Bu sektör herkesin kolayca uyum sağlayabileceği bir alan değil. İşin içinden gelmeyen kişilerin doğru hizmeti sağlaması zor oluyor ya da doğru hizmet edenler oluyor bu sefer bürokrasinin cilveleri ile karşılaşıyor… Bir seçim oluyor, kadrolar tamamen yenileniyor, hoop başa dönmüş oluyoruz !

ONLİNE BİLETLER SAYESİNDE MALİYETLERİMİZ DÜŞÜYOR

Obilet, otobüs firmaları için gerçek bir lütuf niteliğinde. Her alanda otobüs firmalarının yararına ve gelişimine büyük destek sağlayan bu kurum, sektörümüzün ve işimizin ilerlemesi için önemli adımlar atıyor. Teknoloji çağında yaşadığımız şu günlerde, dijital kanallardan satılan biletlerin artışı sayesinde operasyonel maliyetlerimizde gözle görülür bir azalma yaşıyoruz. Bu da doğal olarak kar oranlarımızı olumlu yönde etkiliyor. Online bilet platformlarına karşı çıkmak yerine birlikte neler başarabileceğimizi düşünerek sektör adına faydalı adımlar atmamız önemli. Obilet bize alacağımız paranın gününde, saatinde herhangi bir aksama olmadan yatmasını sağlıyor. Bu bir firma için son derece kritik bir unsurdur. Karşımızda kurumsal konuya hâkim bir muhatap var. Bu nedenle, iş birliği yapmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Sektördeki gelişmeleri yakından takip eden ve bizlere sağladığı destekle işimizi kolaylaştıran bu kurumla birlikte çalışmak, geleceğe daha güvenle bakmamıza olanak tanıyor.

KOLTUK ARKASI EKRANLARA GEREK KALMADI

Araçlarımızda koltuk arkası ekranlarını kullanıyoruz, ancak gözlemlerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki şu anda yolcular için koltuk arkası ekranın varlığı ya da yokluğu bir önem arz etmiyor. Hatta ekran olmayan birkaç aracımızın olduğunu belirtmeliyim, ancak bu durum yolcuların dikkatini çekmiyor ve herhangi bir olumsuz tepkiye neden olmuyor. Yolcuların öncelikli beklentisi, priz ve internet bağlantısı gibi görünüyor. Bu iki özellik bulunduğunda koltuk arkası ekranına duyulan ihtiyaç da ortadan kalkıyor. Eskiden “TV’li otobüs” mottosuyla bilet satardık. Şimdi ise bilet satışlarını artırmaya yönelik izlediğimiz bu strateji geride kaldı. Şu an kimse bu hizmeti sormuyor ve talep etmiyor. Ayrıca, Karekod sisteminin de şu an için zorunlu bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Bu sistem, firmayı öne çıkaracak veya bilet satışlarını artıracak bir uygulama gibi görünmüyor. Karekod sisteminin gelecekteki gelişimini göz önünde bulundurmak önemli, ancak mevcut durumda priz ve internet olduğu sürece başka bir sisteme duyulan gereklilik şüpheli görünüyor.

SOSYAL MEDYA, BİZİM VİTRİNİMİZ

Sosyal medya stratejimizi de kısa bir süre önce değiştirdik ve reklam pazarlama alanındaki ekibimizi güncelledik. İşimizde zaten kendi bünyemizde bir reklam pazarlama ekibimiz bulunsa da yeni bir adım atmak için Zemberenk Medya ile iş birliği yapmaya karar verdik. Daha önce söylediğim gibi yine bu alanda da hem işine hem de bizim sektörümüze hâkim bir iş ortağımız oldu. Yaptığımız işe hâkim olan bir sosyal medya ajansının faydasını tabii ki en başta kurumsal sosyal medya hesaplarımıza vakit ayırmaya “istisnai durumlar harici” gerek kalmadığını fark ettiğimizde gördük. Bu da bizim için hem büyük bir avantaj hem de keyif oldu. Yerel bir firma olmamız nedeniyle, farklı illerden gelecek yolcular bizi seçmeye karar vermeden önce attığı ilk adımlarından biri sosyal medya hesaplarımıza göz atmak oluyor. Kurumsal bir sosyal medya mecrası ile karşılaşan yolcular, firmamıza güven duyarak bilet satın alma işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Bu sosyal medya mecramız, adeta dış dünyaya açılan bir kapı gibi işlev görüyor. Sıcak satışlar belki hemen gerçekleşmese de, bu mecradan elde ettiğimiz sonuçlar, satışları destekleyen ve olumlu bir etki bırakan nitelikte.

Röportaj: Recep Yalamacılar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.